Billig stationær

Det er ikke så svært at finde en billig stationær computer der kan gå på nettet og køre diverse kontorprogrammer som word og excel.

Det er først når man begynder at stille højere krav til sin computer og den ydelse at det begynder at blive lidt mere tricky.

Ram:

Ønsker man f.eks. at kører en masse programmer samtidigt er det godt med mindst 2GB ram.

Bruger man Adobe PhotoShop eller andet tungt software som bl.a. til videoredigering er det vigtigt at have minimum 4GB ram, ellers kan mangel på ram hurtigt blive en flaskehals på en ellers udemærket computer.

CPU:

Til en almindelig kontormaskine er det rigeligt med en Dualcore cpu, fx en Intel E6600 eller nyere.

Skal man derimod lave film redigering vil flere kerner og en større  cache hjælpe meget på hastigheden. Har man pengene til det bør man gå efter en Intel i7 cpu, som eksempelvis Core i7 I7-2600K.

Harddisk:

En normal kontor stationær som skal være billig har ikke brug for en særlig stor harddisk. 250 GB bør være alt rigeligt. Har man mange billeder og ønsker man at tage backup af diverse medier i husstanden kan man købe en billig 1TB (=1.000 GB) harddisk for ca. 500 kr. Så bør man ikke opleve nogen pladsproblemer.

Grafikkort:

Når man taler stationær computer som skal bruges til kontorprogrammer er grafikkortet ikke særligt vigtigt. Det vigtigste er at det har den rigtige udgang således at den passer til den skærm man bruger. Nogen grafikkort kommer kun med DVI udgang, og så skal man bruge en converter for at få den til at virke med sin gamle skærm med VGA skærm. Nogle grafikkort låner ram fra ens normale hukommelse.